Klik her for at oprette en profil


  Brugernavn
 
  Password
    Glemt login info?  
Er det ikke det ene- så er det det andet
2015
I efteråret vil Vinde Helsinge Forsamlingshus igen være ramme om Vinde Helsinge dilettanternes bedrifter på de skrå brædder. Den første forestilling bliver den 31. oktober (som noget nyt i år vil huset have spisning inde stykket begynder) Vis man vil spise med skal man komme klokken 18 og vis man kun vil se forestillingen begynder den 19:30.
Årets forestillingen hedder "Er det ikke det ene- så er det det andet" Handlingen udspiller sig i en byejendom med flere lejemål. vi befinder os i Viktors atelier og lejlighed, hvor han bor sammen med sin forlovede.
Viktor modtager et brev, som fortæller at hans to tanter vil komme på besøg. Viktor er fuldkommen i lommen (pengemæssigt ) på tanterne, og de forlanger at han skal giftes med en rig dame. Nu begynder begivenhederne at tage fat og op til flere må klædes ud i forsøget på at hjælpe Viktor. Men tanterne her også taget deres to børn med som er nogle nysgerrige og ondskabsfulde børn som ikke tror på Viktors forestillingen.
Men selvfølgelig redes trådene ud i sidst ende.
Stykket er skrevet af Henning Lindberg, er i 3 akter og varer ca. 2-3 timer med pauser. Vinde Helsinge dilletanterne er en sammentømret flok med nogle nye hoveder i blandt. Som altid er det Bente Larsen der styrer Løjerne og holder styr på flokken.
      
 

Fest i forsamlingshuset!
2014

 

Der bliver ”Fest i forsamlingshuset” når Vinde Helsinge dilettanterne går på scenen igen i år.
Det er nemlig hvad årets forestillinghedder.
En farce i tre akter af Knud Erik Meyer Ibsen. Når man kommer for sent til sit eget bryllup
og ikke opdager, at man vælger det forkerte forsamlingshus, kan det kun gå galt.
Vi befinder os i korridoren i Blæsstrup Forsamlingshus,
hvor den trivelige kogekone, Erna Svendsen, regerer. Her møder den uheldige brudgom en gammel flamme,
den skønne servitrice Rita, og hun bliver med det samme nyforelsket.
 Vor uheldige brudgom, Niels, bliver panikslagen og korridoren i Blæsstrup forsamlingshus fyldes med forklædte serveringspiger,
forvekslede brude og hemmeligheder, som ikke må afsløres.
Det ligner en skøn forvirring, men mon ikke Vinde Helsinge dilettanterne
kan få det hele til at gå op i et latterbrøl.
Truppen består af nye og mere erfarne kræfter og de gør det fordi det er sjovt at spille dilettant.
Det er nok ikke ret mange fritidsbeskæftigelser, man kan gå til hvor der er plads så mange gode grin.
 I centrum for løjerne står Bendte Larsen, hun udvælger stykket
og styrer truppen gennem prøverne med hård og kærlig hånd.
 
 
Ballade i brugsen. 2013

I efteråret vil Vinde Helsinge forsamlingshus være ramme om Vinde Helsinge dilettanternes bedrifter på de skrå brædder. På grund af andre arrangementer i februar og marts er det besluttet at flytte den årlige forestilling til oktober måned og sådan vil det blive fremover. I år vil det være den 20. og 27. oktober.

Årets forestilling hedder ”Ballade i brugsen” og foregår i de magre efterkrigsår i slutningen af 1940érne. Begivenhederne udfolder sig i den lille landsby Ålum, hvor en professor indlogerer sig i et værelse over brugsen ”- for at studere edderkopper”. Virkeligheden er dog den at han har gjort en ung pige gravid og tænkte at problemet ville løse sig selv hvis han gik under jorden nogle måneder på landet.

Det er dog nemmere sagt end gjort i Ålum, hvor uddelerkonen og bestyreren i den lokale telefoncentral, er meget handlekraftige og opmærksomme kvinder.

Da professorens rige tante fra Amerika melder sin ankomst stiller sin arv i udsigt til en lille professor-familie får professoren gode ven en fremragende ide´.

Planen render hurtigt ind i vanskeligheder. Den ulykkelige unge pige ankommer med sin bror, han vil professoren til livs for hvad han har gjort mod hans søster, uddelerkonen har sine helt egne planer med sin giftefærdige datter……

Stykket er skrevet af Marianne Hesselholt, er i 3 akter og varer ca. 2 timer med pauser. Vinde Helsinge dilettanter er den samme sammentømrede flok de altid har været og som altid er det Bende Larsen der styrer løjerne.

 
Vinde Helsinge Dilettanterne 2012.
 
 Årets forestilling hedder "Skandale i pigepensionen", et stykke i 3 akter skrevet af Svend Borg og iscenesat af Bende Larsen sammen med 15 lokale stjerner foran og bag scenen.Der er forestillinger lørdag d. 28. januar og lørdag d. 4. februar begge dage kl 19. Der vil ved billetbestilling være mulighed for også at bestille henholdsvis kaffe og kage til forestillingen d. 28. og kaffe og snitter til forestillingen d. 4. Se annonce i ugebladet og opslag i lokale butikker.Lørdag d. 28. vil der også være en eftermiddagsforestilling kl 14 for egnens pensionister arrangeret gennem Centerforeningen i Gørlev.Handlingen udspiller sig i 1970érnes Danmark hvor et gryende frisind var ved at finde vej ud i provinsen. Det er fra højere sted besluttet at der skal indføres seksualundervisning i byens pigepension. Dette er ikke med forstanderindens gode vilje, hun er dydens vogter af den gamle skole uden erfaring udi slige sager. Men der kan jo som bekendt også gå ild i gamle huse og hun ser sig ikke i stand til at modstå myndighedernes hårde krav.To soldater fra den nærliggende kaserne sniger sig ind iført kjoler og kyser, pensionens piger forstår også at forklæde sig, forvekslingerne tager fart og det er ved fuldstændig at tage pippet fra den stolte dame.
Det bliver den letantændelige borgmesters ankomst der får begivenhederne til at kulminere og samtidig gå op i en højere enhed så alle bliver glade og lykkelige.

Voksendilettant 2011
Genfærdet på Badehotellet
I Vinde Helsinge forsamlingshus holdes traditionen i hævd og igen i år byder Vinde Helsinge gymnastik og ungdomsforening i samarbejde med forsamlingshuset velkommen til dilletantforestilling.
Forestillingen er en komedie i tre akter skrevet af Svend Borg. Handlingen udspiller sig i Danmark anno 1970 og løber over et langt døgn på et finere badehotel.
Hotellets værtinde er betænkelig ved den kommende sæson med sit nyansatte personale der bl.a. består af en rapkæftet københavnerpige og en ikke mindre sej vestjysk kokkepige. Gæsterne består bl.a. af finere adelsfolk, en filminstruktør med frue og en landmand fra det jyske
Da gæsterne begynder at ankomme tager begivenhederne fart. Der er meget forskellig opfattelse af god tone og de mange misforståelser og forviklinger giver mange komiske situationer og forestillingen deler rundhåndet ud med sang, grin og vittige replikker.
Handlingen løber rask afsted, men vil nok, for de fleste, alligevel få en uventet finale.

 

Dilettant 2010
Grin, Grever & Gavtyve.
Det er igen i år lykkedes Instruktør Bente Larsen at finde et festligt, sjovt og folkeligt dilettantstykke, der efter sigende skulle være mindst ligeså godt som forrige års dilettantstykke. Så der er basis for at få rørt lattermusklerne.


Voksendilettant 2009
Årets dilettantforestilling er en farce skrevet af Svend Borg. Stykket hedder Kvindernes oprør.
Handlingen udspiller sig i og omkring Ballerup Kro, der er en afholdskro, hvilket sætter visse personer i et dilemma – krofatter, borgmesteren og byens politibetjent kan godt lide en lille en i kaffen i ny og næ. Krofatters kone er meget stramtantet, og det er en offentlig hemmelighed, at han er godt og grundig under tøffelen.
Kvinderne i byen har besluttet at der skal stiftet en lokal forening til sædelighedens fremme. De inviterer landsforeningens formand Mie Rønning til kroen, hvor hun skal være hovedtaler. Dette sætter krofatter, borgmesteren og byens politibetjent i en vanskelig kattepine. De var i deres unge dage soldaterkammerater, og dengang kom de ofte på en café, hvor selv samme Mie Rønning var ansat. I den periode var de unge kåde mænd ret varme på hende, og det lykkedes dem også hver i sær at komme i kanen med hende. Krofatter, der har adapteret en lille pige, tror at Mie er mor til denne lille pige, og borgmesteren betaler til Mies barn. Så de er absolut ikke interesseret i at hun skal komme til byen. Byen forventer, at hun kommer og holder åbningstalen, så mændene kan ikke bare ringe til hende og aflyse arrangementet. Så de må være mere opfindsomme, hvilket indebære, at en af mændene nok må give sig ud for at være Mie Rønning.
Som det sikkert kan fornemmes, sker der igennem stykket en masse forviklinger, der til sidst redes ud.
Stykket instrueres af Bende Larsen, som også er sufflør. Der er ni skuespillere og to sceneteknikere.


Voksendilettant 2008
Endnu engang er den efterhånden traditionsrige dilettantforestilling veloverstået, og det er med de bedste anmeldelser – rigtig mange rosende ord fra publikummet, der alle kun havde positive kommentarer til både dilettanternes præstation og til selve stykket ”Under Sydens Palmer”. Det er igen i år lykkedes Bende Larsen og Nina Nielsen at finde et stykke, der gik rent ind hos publikummet.
Stykket ”Under Sydens Palmer” er et lystspil skrevet af Henning Jørgensen, der kort fortalt handler om lastbilchaufføren Poul, der under påskud af at skulle på kursus, rejser til Kreta med hans kollega Preben. Hvad Preben ikke kunne forudse var, at moster Ellen fra USA i mellemtiden var kommet på besøg i Danmark. Hun trængte til en ferie i sydens varme, og valgte derfor at invitere Prebens kone Kirsten og datter Helle på ferie. – og selvfølgelig skulle de også til Kreta. Og så tog løjerne for alvor fart, og publikummet fik, hvad de kom efter, nemlig en uforglemmelig aften med masser af motion for lattermusklerne.
I år debuterede Iben Müller og Majbritt Jensen på Vinde Helsinges skrå brædder, og de gjorde det fantastisk godt. Det er kombinationen af de erfarne dilettanter, der har båret dilettantforestillingerne frem i mange år, og debutanterne, der gør, at det i Vinde Helsinge er blevet en mangeårig og tilbagevendende tradition med dilettantforestilling. Der skal fra gymnastikforeningens og forsamlingshusets vegne lyde et stort tillykke og tak for en veloverstået dilettantsæson.
De medvirkende var i år: Thomas Larsen som Poul, Jette Abkjær som Kirsten, Kirstine Fjordskov som Helle, John Nielsen som Preben, Iben Müller som Tante Clara, Jacob Nygaard som Onkel Sofus, Majbritt Jensen som Moster Ellen, Henrik Larsen som Tjener Fernando, Jesper Larsen som Doktor Hansen. Instruktør og sufflør var Bende Larsen. Sceneteknikker var Anker Larsen, Peter Jespersen og Kresten Clemensen. Sminken tog Nina Nielsen og Julie Nielsen sig af. Kulisserne var malet af Tove Worsøe.

 

Børnedilettant 2007
På grund af manglende tilslutning har det i år desværre ikke været muligt at opføre børnedilettant.
Der vil til næste år blive gjort et forsøg på at samle tilstrækkeligt med aktører, så det igen bliver muligt at opleve børnedilettant i foreningen.


Voksendilettant 2007
Et fuldstændig fyldt forsamlingshus, hvilket vil sige omkring 110 personer, dannede rammen om dette års sidste dilettantopførelse, og det er vist ingen overdrivelse at påstå, at alle fik fuld valuta for pengene. Dette års stykke gav virkelig næring til lattermusklerne, og det blev ikke mindre morsomt af de små fejl, der opstod undervejs såsom soldaternes skæg, der ikke ville sidde fast på overlæberne. Der var da også udelukkende rosende ord, fra tilhørerne efter forestillingerne, hvilket må siges at være den bedste anmeldelse, der kan gives.
Årets forestilling var folkekomedien – farcen ”Den Farlige Alder” af Svend Borg, og den må uden tvivl karakteriseres som en stor succes. Se de mange stemningsfyldte billeder i billedgalleriet.
Stykket handlede kort fortalt om den unge Julie, der efter hendes fars mening, er lidt for mandeglad. Han beslutter derfor at sende hende på tænkepause på gården Gerdasminde. Det viser sig dog, at der skal være soldaterindkvartering på Gerdasminde, og heldigvis for Julie, er en af soldaterne hendes kæreste menig Michael. Nu tager løjerne for alvor fart. De unge mennesker Julie, Michael og menig Iversen beslutter sig for at tage i byen. De får overtalt gårdens altmuligmand Morten og postbudet Lars til at være deres stedfortræder, imens de er i byen. De stakkels stedfortrædere får af løjtnant Jespersen en grundig lektion i, hvad det vil sige at være i kongens klæder.
Stykket blev sammenlagt set af ca. 230 personer, hvilket må siges at være ganske flot.
Vi vil fra gymnastikforeningens vegne sige tusind tak til alle de medvirkende, som i år var:
På scenen: Henrik Larsen, Katrin Sif Erlingsdottir, Kristine Fjordskov, Jacob N. Christensen, Jette Abkjær, Nina Nielsen, John Nielsen, Thomas Larsen, Martin Crone, Kristian Christensen, Sussie Frederiksen & Jesper Larsen.
Sufflør: Bende Larsen
Instruktør: Dorthe Marie Hansen
Musik: Anne Sofie
Bag scenen: Anker Larsen, Søren Larsen & Kim Larsen.


Forberedelser, voksendilettant 2007
Torsdag d. 26. oktober blev der kaldt til samling for den traditionsrige voksendilettant. Der var med stor spænding set frem til dette, da der bl.a. her skulle vælges en ny instruktør. Det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere Dorte Marie Hansen som dilettantstykkets nye instruktør. Hun afløser Leif Jensen, der i de sidste mange år på fortræffelig vis har stået for dilettantopsætningen. Dorte Marie har stor erfaring indenfor skuespillets mange facetter bl.a. som skuespiller i de sidste mange års dilettantforestillinger.
Hun var også en af de bærende kræfter i dette års nye tiltag, Gørlev Revyen.Børnedilettant 2006
Søndag d. 26. november opførte Vinde Helsinge G & U den årlige børnedilettant. Det blev en uforglemmelig og sjov opførsel af komedien Hamlet & Co. De 17 medvirkende børn gav den hele armen, til stor morskab for den fyldte sal. Klik ind på billedgalleriet og se de mange stemningsfyldte billeder.
Det må siges, at det igen i år er lykkedes instruktør Leif Jensen at finde et stykke, der faldt i publikummets smag. Det og sammenholdt med det engagement og den udstråling alle børnene udviste, blev det igen i år en uforglemmelig dilettantopsætning.
Kort fortalt omhandlede stykket en 7. klasse, der med hjælp fra klassens klasselære og sløjdlære skulle forsøge at opføre William Shakespeares Hamlet. Det viste sig, at de stakkels lærere mildest talt var kommet på en svær opgave.
Efter forestillingen blev der traditionen tro dækket op til spisning for deltagerne og deres familie. Dette havde ca. 50 personer benyttede sig af, og de havde en rigtig god dag.
Vi fra Vinde Helsinge G & U vil sige tusind tak til alle deltagerne.


Voksendilettant 2006
Det Piperske Teaterselskab rejser for tiden landet tyndt med farcen Adelejdes Enkevals. Turen rundt i Danmark bragte dem forbi Vinde Helsinge Forsamlingshus.
På grund af besparelser og den fortsatte nedgang i teaterlivets økonomi, har man i Det Piperske Teaterselskab set sig nødsaget til at erstatte nogle af personerne med voksfigurer, men det gjorde absolut ikke stykket mindre morsomt.
Det blev til tre fantastiske opsætninger, hvor publikummet blev draget ind i et univers, hvor alt kunne ske – og det gjorde det... Bl.a. kunne de opleve at voksfigurerne af Adam og Eva, den engelske konge Henrik d. VIII m.m. blev levendegjort, og så startede løjerne for alvor. Andre prominente personer i stykket kan nævnes Floridor og Celestin – begge kendte personligheder indenfor operettens verden. Der var da også mange replikker og sange i komedien, der henviste til kendte operetter. Klik på billedgalleriet og se de mange stemningsfyldte billeder - billeder siger som bekendt mere end tusind ord.
Adelejdes Enkevals er den tredje komedie i en række fra Det Piperske Teaterselskab. Dilettantstykket, som igen i år blev instrueret af Leif Jensen, er skrevet af Miskow Makwarth, der bl.a. også har skrevet stykket “Svend, Knud & Valdemar”, som er den første og nok også den mest kendte af de tre komedier.
De medvirkende i år var:
Martin Crone, Søren ”Danmark” Larsen, John Nielsen Anne Hviid, Thomas Larsen, Henrik Larsen, Kristine Fjordskov, Jette Abkjær, Bende Larsen (suflør), Søren Crone (scenemester), Nina Nielsen (sminke), Dorthe Marie Hansen (sminke), Katrin Sif Erlingsdottir (sminke) og Leif Jensen (instruktør og akkompagnatør).


Børnedilettant 2005
Søndag d. 30. oktober opførte Vinde Helsinge G & U den årlige børnedilettant ”Prinsessen på Tærten” for fuld hus. Der var omkring 130 tilskuere, hvilket må siges, at være en kæmpe succes. Alle fremmødte morede sig kosteligt til det humoristiske stykke, der er en opskrivning at H. C. Andersens eventyr ”Prinsessen på Ærten”.
Som alle eventyrer endte dette eventyr også lykkeligt. Den noget barnlige prins fik sin prinsesse, efter en hård udvælgelse blandt 3 prinsessekandidater. Dette trods den udkårne ikke lige havde tid til at blive gift, da hun lige skulle nå til svømning, biografen, lektier m.m. Men heldigvis lykkedes det til sidst at finde tid til at blive gift med prinsen.
Handlingen udspillede sig på det til lejligheden opførte slot i Vinde Helsinge. Her boede den underkuede konge sammen med hans meget bestemte dronning og hans søn, der så forfærdeligt ønskede sig en prinsesse. Dette gav anledning til den vilde prinsessejagt.
Vinde Helsinge G & U ønsker de medvirkende og folkene bag en stor tak for endnu en vellykket og veloverstået dilettantopførelse. En særlig tak skal lyde til den evigt ihærdige instruktør Leif Jensen. I år havde Leif hjælp af Vivi Geisler Larsen og Dorte Marie Hansen. De skal også have en stor tak for deres arbejde.


Voksendilettant 2005
Madsens Hotel i Vinde Helsinge lukkede d. 29. januar. Det var en forrygende afslutning, hvor der bl.a. var plads til at skuespillerne ind imellem improviserede sig frem, hvilket var til stor morskab for publikum.
Lokale Thomas Larsen kunne opleves som det lokale svar på den britiske komiker John Cleese, og John Nielsen, som spillede stykkets helt afgørende hovedrolle, var Vinde Helsinges helt forrygende svar på "Manuel" fra den meget populære tv-serie "Halløj På Badehotellet".
Bedst som man gik og troede, at det nye hotel i Vinde Helsinge, skulle have en stille og rolig opstart her på vores ligeså stille og rolige egn, annoncerede ejer af det fashionable modehus Tranbjerg Fashion, Jørn Dahl sin ankomst med hans følge.
Desværre forlød det fra politiet, at der luskede 2 kriminelle personer rundt. Der var tale om Harry Frimt og Tom Buttercliff. Politiet ville, når hotellet åbnede, i al hemmelighed placere en betjent undercover på hotellet. Herfra tog alting fart. Men hov – hvem var egentlig hvem…??? Det var en meget sjov og spidsfindig afslutning.
”Ståhej På Hotellet” var en form for totalteater, hvor både scenen og selve salen blev brugt. Der var tale om et lystspil / farce af Andreas Munk Rasmussen, krydret med action, drama, skurke og helte.
De medvirkende var: Holger Madsen, hotellets direktør spilles af Thomas Larsen – Michael, tjener, portier, kok og altmuligmand spilles af John Nielsen – Bitten Larsen, servitrice spilles af Krestine Fjorskov – Gladys, rengøringsassistent spilles af Jette Abkjær – Jørn Dahl, ejer af Tranbjerg Fashion spilles af Martin Crone Nielsen – Vera Sørensen, designer spilles af Anne Hvid Jensen – Jeanette, model spilles af Susie Frederiksen – Sandra Olsen, praktikant spilles af Katrin Sif – Herluf Bøgely, distræt professor spilles af Jakob Nygaard – Harry Frimt, kriminel spilles af Søren Danmark Larsen – Tom Buttercliff, kriminel spilles af Henrik Larsen – Lilly Byskov, indlejer spilles af Herdis Winther Olsen – Myrna Grentzmann, fin dame spilles af Dorte Marie – Louise, postbud spilles af Louise Jensen – sufflør, Bente Larsen - scenefolk, René Jespersen & Christen Clemmensen og instruktør, Leif Jensen
Klik iøvrigt ind på billedgalleriet og se de mange stemningsfyldte billeder, der er fra prøverne på "Ståhej på hotellet" - billeder siger som bekendt mere end tusind ord.


Børnedilettant 2004
Søndag d. 7. november løb børnedilettanten af stabelen med forestillingen ”Kærlighed ved første hik” for fuldt hus. De mange fremmødte overværede et sjovt og flot opført teaterstykke instrueret af Leif Jensen.
Pressen skrev bl.a.: ”Publikum oplevede en forestilling, der helt og holdent var i de unges hænder. Instruktørstaben på tre voksne kunne sætte sig ned blandt publikum og nyde fortolkningen af filmkomedien, mens de unge mennesker gav den hele armen”. Klik ind på billedgalleriet og se de mange stemningsfyldte billeder.
Aktørerne, der alle var mellem 12 og 18 år, mødtes første gang i august og har under prøverne arbejdet med højt humør – som der bl.a. blev nævnt af en af aktørerne ”det har været rigtigt sjovt, og vi har stort set grinet os gennem prøverne. Men det har også været lidt hårdt, da det jo ikke er så lang tid, vi har haft til at øve i”
Det var et utrolig flot opført skuespil, og det lyste ud af de unge, at de virkelig morede sig på scenen, og det må siges at være virkelig flot klaret, når man tænker på den korte tid, de har haft til at øve i. Der var da også kun rosende ord til overs fra publikummet, der alle som en morede sig.
Den store opbakning, der var til arrangementet, er en fornøjelse at se. Som formanden for Vinde Helsinge G og U noterede sig: ”Det var jo ikke kun forældre til de unge aktører, men også folk uden videre tilknytning til Vinde Helsinge G. og U., der var blandt publikummet. Dette er vi naturligvis meget glade for”.
De unge aktører og instruktørstaben skal have en stor tak for godt og veludført arbejde!


2004 forestillingen:
"Førtidsaspiranten"
Dilettanten er nu vel overstået for i år, alle de medvirkende spillede forrygende og publikum morede sig højlydt. Efter den sidste forestilling var der dans og musik, som mange blev og nød.
Leif Jensen, der igen i år var instruktør for dilettanten, havde enevældigt valgt det stykke, der skulle opføres. Da jeg talte med ham, sagde han med et smil på læben, at rollerne var blevet fordelt under frivillig tvang. Men der er heller ingen af aktørerne, der har protesteret over deres rolle. Leif Jensen havde valgt at opføre en komedie af Roman Alexander, nemlig "Førtidsaspiranten" i 3 akter.
Komedien handler om en højstående embedsmand, der bruger alle mulige lidelser og sydomme som påskud til at blive pensioneret før tiden. Liggende på sin sofa kan han hele tiden forvente at få besøg af en kontrollant, der vil sikre sig at han er syg. Indimellem får komedien endnu en drejning, da det viser sig, at hypokonderens mor er kleptoman.
Der var en del gamle kendinge blandt aktørerne, men i år var der også to nye, der havde valgt at prøve kræfter med dilettanten nemlig Anja Pedersen, Betina Christensen og Katrin erlingsdottir.


2003 forestillingen:
"Drama på Gyllegården"
Det var en forrygende forestilling, som blev overværet af 300 publikummer.
Lidt om opstarten til "Drama på Gyllegården":
Torsdag, den 3. oktober 2002 havde vi opstartsmøde. Det blev besluttet, at årets forestilling skal være "Drama på Gyllegården". Det er en farce, som vil kræve meget af aktørerne. Vi går en meget spændende efterårs- og vinter sæson i møde, og vi glæder os til at "tage livtag" med denne udfordring, som instruktør Leif Jensen har stillet os.
Ugebladet skriver:
(citat:) 300 så dilettant i dilettanten
-Jeg er positivt overrasket. Det gik over al forventning, samtidig med at det har været rigtig sjovt i år at instruere.
Det siger Leif Jensen, der har været instruktør på årets dilettant-opsæning i Vinde Helsinge Gymnastik- og Ungdomsforening. En opsætning, der brød med den almindelige dilettant-form ved, at man med stykket "Dramaet på Gyllegården" spillede dilettant i dilettanten.
- Der var godt nok nogle af tilskuerne, der undrede sig over, at nogle af aktørerne kom for sent til at være med i stykket fra starten. Men da de i en pause i akterne fik snakket sammen med andre, kom de på det rene med, at sådan skulle det jo faktisk være, siger Leif Jensen.
"Dramaet på Gyllegården" blev lørdag spillet for tredje og sidste gang. Der var fyldt helt op i salen i det lokale forsamlingshus med 110 tilskuere, og bagefter var der dans til diskoteksmusik.
- Det vil sige, at vi til de tre forestillinger tilsammen samlede 300 tilskuere. Det er vi mere end tilfredse med, og det glæder mig, at publikum kunne li'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''', at vi lavede sjov med at spille dilettant i dilettanten, siger Leif Jensen. (citat slut)

2002 forestillingen:
"Mig og min kat"

Lørdag den 26. januar var der premiere på vinterens forestilling: "Mig og min kat". Dilettanterne viste virkelig at de har arbejdet godt under forberedelserne, og der var virkelig tale om flot skuespil fra alle deltagere. Efter premieren blev der budt på kaffe og kage i til alle gæsterne. Det var rigtig god søgning i år, og der måtte gøres flere kaffeborde klar og dækkes op i hast.
Sidste opførelse var så lørdag aften, den 2. februar, med efterfølgende fest med musik og dans.
Stykket "Mig og min kat" er lidt af en kriminalfarce og det var meget spændende at arbejde med. Det krævede stor omhyggelighed og præcision på scenen, og det lykkedes fint. Det var et sjovt stykke, hvor der ikke var de helt store roller og heller ikke de helt små. Replikkerne var meget ligeligt fordelt, og forestillingen varede ca. 2 timer, inkl. pauser. Instruktør på stykket var vores snart sædvanlige instruktør Leif Jensen.
Vi havde det altid rigtig hyggeligt, når vi var sammen omkring dilettanten. Der blev grinet meget og drukket meget kaffe.